Fri frakt över 200 kr!
Pepparkaka-2-900x900_1.jpg

Pepparkaka med knaprig cremecheese och lakrits!

En twist på pepparkakor till glöggmyset! Klicka på den här läckra creamcheese-blandningen med lakrits på pepparkakorna och du får en snabb och supegod munsbit till julens alla festligheter. Annorlunda och rolig att bjuda på som tilltugg eller varför inte bara till helgmyset en kylig vinterkväll.

Ingredienser

15 st Pepparkakor
15 st Torkade fikon
2 dl Torkade tranbär
2 dl Skollade mandlar
150 g Cream cheese
3 msk Mjölk
1 msk Lakritsrotens lakritsgranulat
1 st Lakritsroten Glögg

Så här gör du

Steg 1

Börja med att hacka nötterna till smått. Torr rosta i varm stekpanna tills de precis börjar få färg (OBS det går snabbt i slutet). Hacka sönder de torkade tranbären. Vispa samman cremecheesen med mjölken tills konsistensen är spritsbar. Tillsätt mer mjölk om den är för fast. Vänd med en slickepott ner granulatet.

Steg 2

Placera ut pepparkakorna. Dela fikonen en gång och lägg på pepparkakorna. Strö lite hackade torkade tranbär över fikonen. Spritsa på creamcheese-blandningen. Strö över rikligt av den rostade mandeln och ytterligare lite av de hackade torkade tranbären.

Steg 3

Servera inom närmsta timmen så pepparkakorna inte hinner mjukna. Kan med fördel avnjutas till lakritsrotens lakritsglögg.