Fri frakt över 200 kr!
Rodbetssallad-575x575_1.jpg

Rödbetssallad med tranbär & lakrits

Rödbetssallad med tranbär, lakrits och krämig dressing av Tina Scheftelowitz. Receptet är framtaget av Johan Bülow Lakrids Danmark. Sedan starten av 2007 har Lakrids prisas för sin premium lakrits och har idag flera fantastiska produkter i olika smaker.

Ingredienser

900 g Rödbetor
4 msk Vispgrädde
100 g Torkade tranbär
1 nypa Lakrids lakritspulver
Dressing:
2 ½ msk Citronsaft
½ tsk Lakrids lakritspulver
1 nypa Salt och nymalen peppar

Så här gör du

Steg 1

Koka rödbetorna i vatten ½ -1 timme, beroende på storlek, tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och ta bort skalet. Använd några engångshandskar, så du inte behöver ha röda händer. Skär rödbetorna i ½ tums skivor.

Steg 2

Dressing:

Vispa citronsaft, lakrits pulver, salt och peppar tillsammans i en dressing och blanda med rödbetor. Smaka den med citronsaft, salt och peppar. Ordna rödbetorna på en tallrik och ringla krämen på. Strö tranbär och en liten klunk lakritspulver över så småningom.