Fri frakt över 200 kr!
image3-min-575x575_1.jpeg

Rulltårta med Hallon Yoghurtkulor och Spikarö Hallon salmiak-kräm

En rolig variant på klassisk rulltårta men fylld med några av lakritsrotens storfavoriter Hallon Yoghurt-lakrits och hallon-saltlakritskola.

Ingredienser

3 st Ägg
1 ½ dl Socker
1 ½ dl Mjöl
½ dl Maizena
1 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
½ dl Grädde
1 st Ryfors lakritskolastång hallon
1 påse Lakritsrotens lakrits yoghurt hallon

Så här gör du

Steg 1

Vispa med elvisp ägg och socker i en värmetålig bunke i ett vattenbad till 40 grader. Tag av från vattenbadet och fortsätt vispa ner till 20 grader.

Steg 2

Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och vänd ihop smeten så den precis går ihop.

Steg 3

Häll direkt i en bakplåtspappersförsedd plåt som är oljad. Grädda i ca 4-5 min. Färgen ska börja skifta i leopardmönstrat.

Steg 4

Tag ut ur ugnen och vänd upp på ett sockrat bakplåts papper. Dra försiktigt bort pappret. Låt svalna.

Steg 5

Värm grädden i en kastrull. Lägg ner lakritskolan och rör tills kolan smält ner helt. Låt svalna. Bred ut kolafyllningen över rulltårtsbottnen. Strö över fint hackade hallon yoghurtkulor. Rulla ihop. Lägg i kylen minst 1 h så den hinner sätta sig. Servera med grädde och låt det väl smaka!