En smakupplevelse för alla lakritsälskare. Serveras med en kall syrlig yoghurtsås tillsammans med grillat.
En smakupplevelse för alla lakritsälskare. Serveras med en kall syrlig yoghurtsås tillsammans med grillat.
4 st | Sötpotatisar |
1/2 dl | Ströbröd |
1 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
1 tsk | Lakritsrotens lakritspulver |
1 tsk | Flingsalt |
50 g | Smör |
Sätt igen på 200 grader. Skala potatisen. Gör djupa skåror genom hela potatisen, utan att skära rakt igenom. Ringla olja i en plåt och lägg i sötpotatisen. Blanda de torra ingredienserna och strö över potatisarna. Godast om det täcker rejält. Hyvla över smöret så att det täcker potatisen. Sätt i ugn ca 50 min, beroende på storleken på potatisen. Kolla så att potatisen är helt klar med provsticka.
Servera till syrlig yoghurtsås och grillat!