Smaksättning med lakrits
LAKRITS SOM SMAKHÖJARE I DIN MATLAGNING
Användningsområdena och formerna för lakrits som smaksättning är många! Några av favoriterna är med lakritspulver och salmiaksalt, men lakrits kan med fördel användas i en rub till grillningen eller som essence för att toppa upp en dessert.
Torkad lakritsrot pulveriseras och kokas i flera omgångar tills man får en reduktion, en seg rödbrun massa. När massan sedan torkas och kommer i kontakt med syre blir den svart och hård. Därefter pulveriseras massan till fint pulver, det vi kallar lakritspulver. Lakrits används med fördel som krydda i matlagning!
Salmiaksalt är saltet ammoniumklorid (NH4Cl), ett vitt pulver som till smaken är mycket salt. För att framställa saltlakrits tillsätter man ammoniumklorid i lakrits. Saltlakritspulver är alltså en blandning av lakritspulver och salmiaksalt. Både salmiak och saltlakritspulver är populära smaksättare i bakverk och inbitna salmiakälskare kan till och med avnjuta det som det är.
-
Lakritspasta
79 kr Visa -
Lakritsfabriken Kanonkrut
37 kr Köp -
Salmiaksalt Lakritsroten
79 kr Visa -
Saltlakritspulver Lakritsroten
85 kr Köp -
Lakritspulver Lakritsroten
79 kr Köp -
Lakritskocken Lakritsglaze
135 kr Köp -
Lakritsroten Granulat
85 kr Köp -
Salmiaksalt Lakritsroten Mini
49 kr Köp -
Saltlakritspulver Lakritsroten Mini
49 kr Köp -
Lakritspulver Lakritsroten Mini
49 kr Köp -
Lakritskocken Lakrits & Black Garlic Salt
85 kr Köp -
Lakritsessence
49 kr Köp -
Lakritskocken Lakrits & Sanchopepparsalt
85 kr Köp -
Saltlakrits essence
49 kr Köp -
Svart Färg
49 kr Köp -
Violessence
49 kr Köp