Fri frakt över 250 kr!
image1-575x575_1.jpeg

Bomburkakor

Man kan tänka sig en mör hallongrotta. Men i utbyte får man en mördegskaka med smak av choklad som faller isär i munnen precis innan man når den fortfarande sega lakritskolan som gifter sig perfekt till den mör chokladkakan.

Ingredienser

150 g Smör
0,75 dl Strösocker
2 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Kakao
½ tsk Bakpulver
10 st Bombur-kolor delade i två

Så här gör du

Steg 1

Sätta ugnen på 200°c och placera ut 20 små muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.

Steg 2

Nyp ihop alla ingredienser (utom kolan) till en smidig deg. Rulla degen till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.

Steg 3

Tryck ner en halv bombur i varje form och grädda sedan kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Njut!