Fri frakt över 250 kr!
Citron-och-lakritsmuffins-med-citronmascarponefrosting_1.jpg

Citron och lakritsmuffins med citronmascarponefrosting

Fantastiskt goda lakritsmuffins med citron toppade med silkeslen mascarponefrosting och saltlakritsflakes! Enkla att göra inför en spontan höstfika. Receptet är framtaget av Lakritsroten.

Ingredienser

Muffins:
2 st Ägg
1 ½ dl Socker
3 ½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
75 g Smält smör
1 1/2 citron Citron, pressad juice och rivet skal
1 ½ Sweet liquorice syrup
2 ½ -3tsk Lakritsroten Saltflakes
Citronmascarponefrosting:
250 g Mascarponeost
1 ½ -2 dl Florsocker
3 dl Vispgrädde
1 citron Rivet skal och saft
1 msk Lakritsroten strössel

Så här gör du

Steg 1

Muffins:

Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en plåt med muffinsformar. Vispa ägg och sockret poröst i ca 5-10 minuter. Blanda ihop de torra ingredienserna tillsammans med det rivna citronskalet och tillsätt lite i taget i ägg och sockermixen. Smält smöret och låt svalna lite. Blanda i lakritssirapen i smeten.

Rör sedan i smöret och citronsaften i smeten. Blanda tillsist i strösslet och rör om. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och låt muffinsen svalna på galler.

Steg 2

Citronmascarponefrosting:

Blanda mascarponeosten och florsockret till en slät smet. Blanda i 1 dl grädde i smeten och vispa upp. Vispa övriga grädden hårt och blanda ner i mascarponeblandningen. Ställ i kylen i ca 30 min. Spritsa ut frostingen på muffinsarna och strössla på lite av Lakritsrotens strössel och njut. Det går alldeles utmärkt att frysa muffinsen med frostingen på om du skulle få några över, plocka bara bort strösslet och strössla på nytt nästa gång du ska servera dem.