Fri frakt över 250 kr!
Kladdkaka_spickesill-900x900_1.jpg

Kladdkaka med Spickesill

Lakritskladdkaka toppad med krossad Salt Spickesill - en salt karamell med härlig mentolsmak. En effektfull skapelse på fikabuffén och en spännande och ovanligt läcker smakkombination. Bjud på den här på Kladdkakans dag!

Ingredienser

4 st Ägg
3 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
100 g Smält smör
2 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
Salt spickesill

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner alla de övriga ingredienserna med slickepott. Häll i springform 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min.

Steg 2

Tag ut kladdkakan ur ugnen. Sprid ut krossad Spickesill över kakan (men spara ca 1/2 dl). Grädda ytterligare 5 min.

Steg 3

Tag ut kakan och strö över resten av Spickesill-krosset. Servera med en klick nyvispad grädde.