Fri frakt över 250 kr!
Piptarta_1.jpg

Piptårta

Tårta med lakrits och smarrig hallonbotten dekorerad med lakritspipor - perfekt till Fars dag! Lakrits och hallon i en fantastisk kombination, vad kan gå fel?

Ingredienser

Hallonbotten:
100 g Smör
100 g Vit choklad
2 dl Strösocker
3 st Ägg
3 dl Mandelmjöl
3 dl Hallon
Topping:
5 st Lakritspipor
4 dl Grädde

Så här gör du

Steg 1

Lägg pipor och häll grädde i en kastrull. Sätt på svag värme (DEN FÅR INTE KOKA) låt piporna långsamt smälta ner i den varma grädden. Det kan ta ett tag så man får ha tålamod. Vakta noga så grädden aldrig börjar koka. Om den börjar koka så kommer toppningen att skära sig i slutskedet.

När piporna smält och du har en jämn krämig smet så ställer du smeten att svalna, minst 4 h gärna över natten.

Steg 2

Gör under tiden tårtans hallonbotten. Smält smöret. Blanda i den vita chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält och gått ihop med smöret. Vista samman ägg och socker och tillsätt sedan smörsmeten. Vänd sist ner mandelmjölet till en jämn smet. Häll smeten i en smord 24 cm springform.

Steg 3

Strö över hallonen över kakan. (frysta hallon går lika bra som färska.) Grädda i 20 min i 175 grader mitt i ugnen.

Steg 4

När kakan svalnat helt. Tillsätt ytterligare 1 dl grädde till pipsmeten och blanda ordentligt. Vispa lakritsgrädden till spritsbar konsistens med elvisp. Spritsa eller bre över hallonkakan. Dekorera med ytterligare pipor.