Belgiska våfflor i en ljuvlig kombination med lakrits. Kanske kan vara något att kalasa på en frusen vinterdag! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.
Belgiska våfflor i en ljuvlig kombination med lakrits. Kanske kan vara något att kalasa på en frusen vinterdag! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.
5 dl | Vetemjöl |
½ dl socker | Socker |
2 tsk | Bikarbonat |
2 msk | Haupt Lakritspulver från Kalabrien |
½ tsk | Salt |
4 st | Ägg |
150 g | Smält, avsvalnat smör |
5 dl | Filmjölk |
Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan.
Vispa äggen lätt i en annan skål och blanda i smör och filmjölk och tillsätt vätskan till mjölblandningen. Rör om ordentligt. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn tills de är gyllenbruna.
Vispa grädden tillsammans med lakritspulvret. Servera med färska bär eller valfritt efter säsong.