Fri frakt över 250 kr!
LR_citron_lakritskaka_1.jpg

Citron och lakritskaka

En mjuk, smörig sockerkaka fylld med smak och doft av citron, förseglad med en len glasyr med smak av citron och lakrits.

Ingredienser

3 st Ägg
2 ½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 g Smör
1 dl Mjölk
3 ½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 st Citronskal
Smör och mjöl till formen
1 dl Grädde
200 g Malmö Chokladfabrik Citron & Lakrits

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader.

Steg 2

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt ca 5 min. Smör smör och häll i mjölk. Låt svalna.

Steg 3

Sikta i de torra ingredienserna i äggvisspet. Vänd ihop tillsammans med smörblandningen. Häll i smord och mjölad form. Grädda direkt i ca 30 min. Prova med sticka. Låt kakan svalna.

Steg 4

Koka upp grädden. Tag av från plattan och bryt ner chokladen. Rör ihop till en jämn ganache. Låt stelna något och häll sedan över sockerkakan.