En mjuk, smörig sockerkaka fylld med smak och doft av citron, förseglad med en len glasyr med smak av citron och lakrits.
En mjuk, smörig sockerkaka fylld med smak och doft av citron, förseglad med en len glasyr med smak av citron och lakrits.
3 st | Ägg |
2 ½ dl | Strösocker |
1 tsk | Vaniljsocker |
50 g | Smör |
1 dl | Mjölk |
3 ½ dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
1 nypa | Salt |
1 st | Citronskal |
Smör och mjöl till formen | |
1 dl | Grädde |
200 g | Malmö Chokladfabrik Citron & Lakrits |
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt ca 5 min. Smör smör och häll i mjölk. Låt svalna.
Sikta i de torra ingredienserna i äggvisspet. Vänd ihop tillsammans med smörblandningen. Häll i smord och mjölad form. Grädda direkt i ca 30 min. Prova med sticka. Låt kakan svalna.
Koka upp grädden. Tag av från plattan och bryt ner chokladen. Rör ihop till en jämn ganache. Låt stelna något och häll sedan över sockerkakan.