Fri frakt över 250 kr!
lakritsbullar-808x808_1.png

Kanelbullar med lakrits

Klassiska kanelbullar i en mer spännande variant – med smak av lakrits! Lakritspulvret bidrar med en ökad sötma som gör att bullarna blir helt magiska. Ett hett tips inför Kanelbullens dag.

Ingredienser

500 g Vatten
50 g Jäst
200 g Socker
1 tsk Salt
1 kg Vetemjöl
200 g Smör
1 tsk Lakritsrotens lakritspulver
1 tsk Kardemumma
Fyllning:
200 g Smör
50 g Saltlakritssirap
50 g Socker
50 g Florsocker
3 msk Kanel
2 msk Lakritsrotens lakritsgranulat
Garnering:
1 st ägg + lite socker

Så här gör du

Steg 1

Placera alla ingredienser till degen i en stor bunke eller i en matberedare. Arbeta eller kör långsamt i maskin i ca 15 min. Se till att degen har gått ihop ordentligt.

Steg 2

Lägg degen på en stor tallrik. Plasta löst runt om och ställ in i kylskåpet. Låt jäsa i 2 1/2 h. Gör under tiden fyllningen.

Steg 3

Vispa de rumstempererad smöret vit och fluffigt, tillsätt de övriga ingredienserna och kör tills massan har gått ihop.

Steg 4

Tag fram degen i kylen och kavla ut en platta 40×60 cm. Bred över fyllningen och vik ett treslag. Sporra ut cm stora längder på kortsidan och snurra ihop till en bulle. Placera i bullformar på ugnsplåt. Lägg över en handduk över plåtarna och låt jäsa ytterligare 2 1/2 h.

Steg 5

Sätt igen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över strösocker. Sätt in ena plåten och sänk genast till 190 grader. Grädda i ca 8-10 min. Upprepa med nästa plåt. Njut!