Klassiska kanelbullar i en mer spännande variant – med smak av lakrits! Lakritspulvret bidrar med en ökad sötma som gör att bullarna blir helt magiska. Ett hett tips inför Kanelbullens dag.
Klassiska kanelbullar i en mer spännande variant – med smak av lakrits! Lakritspulvret bidrar med en ökad sötma som gör att bullarna blir helt magiska. Ett hett tips inför Kanelbullens dag.
500 g | Vatten |
50 g | Jäst |
200 g | Socker |
1 tsk | Salt |
1 kg | Vetemjöl |
200 g | Smör |
1 tsk | Lakritsrotens lakritspulver |
1 tsk | Kardemumma |
Fyllning: | |
200 g | Smör |
50 g | Saltlakritssirap |
50 g | Socker |
50 g | Florsocker |
3 msk | Kanel |
2 msk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Garnering: | |
1 st | ägg + lite socker |
Placera alla ingredienser till degen i en stor bunke eller i en matberedare. Arbeta eller kör långsamt i maskin i ca 15 min. Se till att degen har gått ihop ordentligt.
Lägg degen på en stor tallrik. Plasta löst runt om och ställ in i kylskåpet. Låt jäsa i 2 1/2 h. Gör under tiden fyllningen.
Vispa de rumstempererad smöret vit och fluffigt, tillsätt de övriga ingredienserna och kör tills massan har gått ihop.
Tag fram degen i kylen och kavla ut en platta 40×60 cm. Bred över fyllningen och vik ett treslag. Sporra ut cm stora längder på kortsidan och snurra ihop till en bulle. Placera i bullformar på ugnsplåt. Lägg över en handduk över plåtarna och låt jäsa ytterligare 2 1/2 h.
Sätt igen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över strösocker. Sätt in ena plåten och sänk genast till 190 grader. Grädda i ca 8-10 min. Upprepa med nästa plåt. Njut!