Fri frakt över 250 kr!
kexchoklad_lakrits_1.png

Kexchoklad med lakritsnougat

Krispet vi alla känner igen mellan lager av choklad. Föreställ dig samma krisp fast med lager av krämig lakritsnougat. Kakan får en djupare smak med mer smak av både choklad och lakrits. När du smakat den här kommer du aldrig mer köpa den den vanliga varianten...

Recept för 10 st kexbars.

Ingredienser

100 g Guldnougat
100 g Mjölkchoklad
1 tsk Lakritsrotens lakritspulver
20 st Smörgåsrån
200 g Mörk choklad

Så här gör du

Steg 1

Smält nougaten och mjölkchokladen över ett vattenbad. Rör ner lakritspulvret och låt svalna/stela några minuter.

Steg 2

Skär smörgåsrånen i mindre jämna bitar. Bygg kexen av tre smörgåsrånsbitar med lakritschokladkrämen mellan varje lager. Ställ i kyl att stelna.

Steg 3

Smält den mörka chokladen, doppa kexen i chokladen och dra av droppet mot kanten av bunken. Låt stena i kyl några timmar.