Lakritskladdkaka toppad med krossad Salt Spickesill - en salt karamell med härlig mentolsmak. En effektfull skapelse på fikabuffén och en spännande och ovanligt läcker smakkombination. Bjud på den här på Kladdkakans dag!
Lakritskladdkaka toppad med krossad Salt Spickesill - en salt karamell med härlig mentolsmak. En effektfull skapelse på fikabuffén och en spännande och ovanligt läcker smakkombination. Bjud på den här på Kladdkakans dag!
4 st | Ägg |
3 dl | Socker |
1 tsk | Vaniljsocker |
100 g | Smält smör |
2 dl | Vetemjöl |
1 dl | Kakao |
Salt spickesill |
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner alla de övriga ingredienserna med slickepott. Häll i springform 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min.
Tag ut kladdkakan ur ugnen. Sprid ut krossad Spickesill över kakan (men spara ca 1/2 dl). Grädda ytterligare 5 min.
Tag ut kakan och strö över resten av Spickesill-krosset. Servera med en klick nyvispad grädde.