Fri frakt över 250 kr!
lakritsroten_kladdkaka_lakridsmarang.png

Kladdkaka med himmelskt lakritsmarängtäcke

Kladdkaka med chokladdoppade lakritskulor och ett täcke av fluffig lakritsmaräng över den kladdiga härligheten. Dekorera gärna med frukt eller bär som bryter av mot sötman, tex jordgubbar.

Ingredienser

100 g Smör
100 g Choklad
2 dl Socker
2 st Ägg
2 dl Vetemjöl
1 msk Kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
60 st Lotto kúlur
Maräng:
3 st Äggvitor
2 dl Socker
1,5 dl Lakritssirap

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ner chokladen i smöret som får smälta ner. Vispa ihop ägg och socker lätt. Vänd ner de torra ingredienserna. Tillsätt sist smöblandningen. Vänd ner lottokulorna. Häll i form 24 cm i diameter. Grädda i 10 min. Kakan skall bara precis stanna.

Steg 2

Tag ut kakan och börja med marängen. Höj värmen på ugnen till 200 grader.

Steg 3

Vispa äggvitorna för sig själva till ett vitt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget till en glansig maräng. Ringla ner lakritssirapen i marängen och vänd om ett varv. Bred marängen över kladdkakan. Stoppa tillbaka kakan i ugnen och låt gräddas i ytterligare 15 min. Låt svalna.