Kan det bli godare – kladdkaka med ljuvligt len lakritskola som bryts av med sältan från flingsalt. Enkelt och supergott! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.
Kan det bli godare – kladdkaka med ljuvligt len lakritskola som bryts av med sältan från flingsalt. Enkelt och supergott! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.
200 g | Mörk choklad |
200 g | Smör |
2 dl | Socker |
4 st | Ägg |
2 dl | Vetemjöl |
2 msk | Haupt Lakritspulver från Asien |
Lakritskola: | |
1 ½ dl | Grädde |
1 ½ dl | Ljus sirap |
1 ½ dl | Strösocker |
1 msk | Haupt Lakritspulver från Asien |
Klä en springform med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält den i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget.
Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om. Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen.
Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.
Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.