Fri frakt över 250 kr!
Haupt-kladdkaka-900x900_1.jpg

Kladdkaka med lakritskola och flingsalt

Kan det bli godare – kladdkaka med ljuvligt len lakritskola som bryts av med sältan från flingsalt. Enkelt och supergott! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.

Ingredienser

200 g Mörk choklad
200 g Smör
2 dl Socker
4 st Ägg
2 dl Vetemjöl
2 msk Haupt Lakritspulver från Asien
Lakritskola:
1 ½ dl Grädde
1 ½ dl Ljus sirap
1 ½ dl Strösocker
1 msk Haupt Lakritspulver från Asien

Så här gör du

Steg 1

Klä en springform med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader.

Steg 2

Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält den i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget.

Steg 3

Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om. Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen.

Steg 4

Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.

Steg 5

Steg 6

Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.