Krispiga flarn toppade med lakritsgranulat – enkelt att baka och supergott på kakfatet.
Krispiga flarn toppade med lakritsgranulat – enkelt att baka och supergott på kakfatet.
200 g | Smör |
2 dl | Farinsocker |
1 tsk | Vaniljsocker |
2 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
1 dl | Grädde |
2 dl | Havregryn |
2 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Vispa med elvisp ner farinsockret och grädden i de smälta smöret. Blanda i vaniljsocker och granulatet.
Tillsätt nu havregryn och mjöl till en kladdig smet. Skeda ut klickar stora som femkronor på en bakpappersklädd plåt. Strö eller tryck på extra lakritsgranulat på varje klick.
Placera mitt i ugnen och låt bli gyllenbruna, ca 10-15 min. Tag av pappret med kakorna från den varma plåten.