Lakritsmix på råraka med sparris- och lakritskräm – lacera lite lakrits/lökmix på varje rårakeplätt. Klicka över lite av créme fraichen och toppa med en sparris. Perfekt tilltugg på påskbordet.
Receptet avser 6 portioner.
Lakritsmix på råraka med sparris- och lakritskräm – lacera lite lakrits/lökmix på varje rårakeplätt. Klicka över lite av créme fraichen och toppa med en sparris. Perfekt tilltugg på påskbordet.
Receptet avser 6 portioner.
400 g | Potatis |
1 tsk | Salt |
1 klick | Smör |
Lakritsmix: | |
1/2 st | Rödlök |
1 st | Salladslök |
1/2 dl | Hackad gräslök |
1 tsk | Citronzest |
1/2 tsk | Pressad citron |
1/2 msk | Anisfrön |
1 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
1 nypa | Salt och peppar |
Lakritskräm: | |
4 dl | Créme fraiche |
1 msk | Lakritsfabriken Sirap Sweet |
6 kvistar | Sparris |
Smör | |
Flingsalt |
Börja med att hacka all lök smått. Blanda med övriga ingredienser. Riv potatisen och rör ner salt. Stek potatisen till små plättar. (Smidigast i ett plättjärn).
Stek sparrisen i smör tills de börjar få en gyllenbrun yta, avsluta med att strö över lite flingsalt.
Montera ihop genom att placera lite lakrits/lökmix på varje rårakeplätt. Klicka över lite av créme fraichen och toppa med en sparris.
Perfekt tilltugg på påskbordet.