Vad sägs om våfflor med lakrits? Lakrits ger våfflorna en spännande smakdimension. Ett perfekt recept när du vill bjuda på extra mumsiga våfflor på våffeldagen eller bara en lite extra lyxig frukost eller söndagsbrunch.
Vad sägs om våfflor med lakrits? Lakrits ger våfflorna en spännande smakdimension. Ett perfekt recept när du vill bjuda på extra mumsiga våfflor på våffeldagen eller bara en lite extra lyxig frukost eller söndagsbrunch.
Lakritsvåfflor: | |
125 g | Smör, smält och svalt |
2 st | Kalla ägg |
1 tsk | Bakpulver |
4 dl | Vetemjöl |
2 dl | Kallt sodavatten |
1 msk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Blodapelsincurd: | |
2 st | Blodapelsiner |
1 ½ dl | Socker |
50 g | Smör |
2 st | Ägg |
2 st | Äggulor |
1 msk | Maizena |
Blanda alla torra ingredienser till våfflorna. Rör i mjölken och smöret. Vispa bort alla klumpar. Knäck i äggen och vispa ihop. Låt stå 1 h.
Gör under tiden curden. Pressa ut saft och fruktkött ut blodapelsinera. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och smör. Låt koka upp. Knäck ägg och äggula i en skål. Vispa samman lätt.
Rör ut maizenan med 1 dl av vätskan från kastrullen. Häll tillbaka maizenaböandningen i kastrullen. Häll den varma vätskan över äggvispet under konstant omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning. När krämen börjar tjockna, ta av och sila krämen över i en kall bunke. Ställ kallt.
När våffelsmeten fått stå en timme, rör ner sodavatten och sätt på våffeljärnet. Grädda i rikligt med smör. Servera med blodapelsin-curden och grädde. Njut!