Fri frakt över 250 kr!
Mini Lakritsmazarinpaj Med Blåbär.jpg

Mini lakritsmazarinpaj med blåbär

Underbar liten mazarinpaj med lakrits och blåbär. En fräsch dessert som avslutning på en härlig middag. Receptet är framtaget av Sofie Andersson, Sofiket för Lakritsroten.

Ingredienser

Pajdeg:
125 g Osaltat smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Mjölk
1 msk Socker
1 krm Salt
1 msk Lakritsfabriken Sirap Sweet
Mazarinfyllning:
50 g Rumsvarmt smör
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
200 g Mandelmassa
2 st Ägg
1 msk Vetemjöl
3 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
Glasyr:
1 ½ msk Vatten
2 dl Florsocker
Garnering:
Blåbär
Lakritspulver

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och arbeta till en smidig deg, låt vila i en plastpåse i kylen i minst 1 timme. Det går även bra att förbereda detta kvällen innan.

Steg 2

Ta ut degen och kavla ut en för dina pajfomer. Gör antingen en stor paj eller flera små. Tryck ut degen ordentligt över kanterna och nagga med en gaffel. Grädda degen i ca 10 minuter i ugnen.

Steg 3

Riv mandelmassan och blanda med smör, socker och vaniljsocker. Rör därefter i äggen ett i taget och vänd sedan ner vetemjölet och lakritsgranulatet. Ta ut de förgräddade pajdegarna. Häll blandningen i pajdegarna och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Pajdegen ska få en gyllen färg innan den är redo att tas ut. Låt svalna på en plåt.

Steg 4

Blanda ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ju mer vatten du har i desto lösare blir glasyren och det tar betydligt längre tid för den att stelna. Tillsätt mer florsocker om den är alldeles för lös. Häll över glasyren på pajerna och pudra på med lite lakritspulver. Lägg på blåbär eller andra bär och låt glasyren svalna. Servera med grädde, vaniljglass eller bara som den är.