Mumsiga vegetariska wraps med tomat, mozarella, rödlök, avokado och lakrits som lyfter smakerna till nya höjder. Passar utmärkt att ta med som lunchlåda till jobbet eller på picknicken.
Mumsiga vegetariska wraps med tomat, mozarella, rödlök, avokado och lakrits som lyfter smakerna till nya höjder. Passar utmärkt att ta med som lunchlåda till jobbet eller på picknicken.
4 st | tunnbröd |
12 st | Plommontomater |
2 paket | Mozarella |
1/2 | rödlök |
2 st | avokado |
100 g | Pinjenötter |
1 nypa | Flingsalt |
Lakritskräm: | |
1 burk | Créme fraiche |
1 msk | Lakritsgranulat |
1 st | Vitlöksklyfta |
10 blad | Färsk basilika |
1/2 tsk | Flingsalt |
Lakritskräm: Pressa och hacka vitlöken. Riv sönder basilikabladen. Blanda detta med créme fraichen, lakritsgranulat och flingsalt i en skål. Låt stå.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir härligt gyllenbruna. Strö över flingsalt och låt svalna.
Dela tomaterna, riv sönder mozzarellan med fingrarna, skiva avokadon och skär ringar av rödlöken.
Bred ut ett tunnbröd och bred ut ett lagom lager med lakritskräm över botten. Lägg i mitten några delade plommontomater, lite av den rivna mozzarellan, några avokadoskivor, rödlöksringar och strö över pinjenötter. Rulla ihop tunnbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Lägg i rullarna och stek på båda sidor tills dom får en fin gyllenbrun färg.
Lägg i folie och tag med på picknicken eller tag med ostekta och grilla ute på grill.