En rolig variant på klassisk rulltårta men fylld med några av lakritsrotens storfavoriter Hallon lakrits och hallon-saltlakritskola.
En rolig variant på klassisk rulltårta men fylld med några av lakritsrotens storfavoriter Hallon lakrits och hallon-saltlakritskola.
3 st | Ägg |
1 ½ dl | Socker |
1 ½ dl | Mjöl |
½ dl | Maizena |
1 tsk | Bakpulver |
2 msk | Mjölk |
½ dl | Grädde |
1 st | Ryfors lakritskolastång hallon |
1 påse | Lakritsrotens lakrits yoghurt hallon |
Vispa med elvisp ägg och socker i en värmetålig bunke i ett vattenbad till 40 grader. Tag av från vattenbadet och fortsätt vispa ner till 20 grader.
Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och vänd ihop smeten så den precis går ihop.
Häll direkt i en bakplåtspappersförsedd plåt som är oljad. Grädda i ca 4-5 min. Färgen ska börja skifta i leopardmönstrat.
Tag ut ur ugnen och vänd upp på ett sockrat bakplåts papper. Dra försiktigt bort pappret. Låt svalna.
Värm grädden i en kastrull. Lägg ner lakritskolan och rör tills kolan smält ner helt. Låt svalna. Bred ut kolafyllningen över rulltårtsbottnen. Strö över fint hackade hallon yoghurtkulor. Rulla ihop. Lägg i kylen minst 1 h så den hinner sätta sig. Servera med grädde och låt det väl smaka!