Saffranskladdkaka med härligt mjukseg lakritskola! En annorlunda kladdkaka som garanterat kommer att göra succé på Kladdkakans dag eller till julfikat.
Saffranskladdkaka med härligt mjukseg lakritskola! En annorlunda kladdkaka som garanterat kommer att göra succé på Kladdkakans dag eller till julfikat.
100 g | Smör |
200 g | Vit choklad |
0,5 g | Saffran |
3 st | Ägg |
2 dl | Socker |
2 dl | Vetemjöl |
Lakritskola: | |
2 dl | Socker |
2 dl | Ljus sirap |
2,5 dl | Grädde |
2 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Saffrankladdkaka: Smält smöret, lägg i den vita chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen smält och gått ihop med smöret. Rör ner saffranet.
Vispa ägg och socker samman. Tillsätt saffransmeten till äggsmeten och rör samman. Vänd slutligen i vetemjöl. Häll i smord 24 cm springform.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader mitt i ugnen.
Lakritskola: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Ställ på spis och låt koka till ca 118 grader. Extra kolla även med kulprovet. (Tag ett glas med lite kallt vatten, droppa ner lite av kolan i glaset, om det går att rulla till en lös boll så är kolan klar.) Häll över den avsvalnade kladdkakan. Låt stelna, helst över natten i kyl.