Fri frakt över 200 kr!
kladdkaka_saffran_vitchoklad-900x900_1.jpg

Saffran-vit Chokladkladd med lakritskola

Saffranskladdkaka med härligt mjukseg lakritskola! En annorlunda kladdkaka som garanterat kommer att göra succé på Kladdkakans dag eller till julfikat.

Ingredienser

100 g Smör
200 g Vit choklad
0,5 g Saffran
3 st Ägg
2 dl Socker
2 dl Vetemjöl
Lakritskola:
2 dl Socker
2 dl Ljus sirap
2,5 dl Grädde
2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat

Så här gör du

Steg 1

Saffrankladdkaka: Smält smöret, lägg i den vita chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen smält och gått ihop med smöret. Rör ner saffranet.

Steg 2

Vispa ägg och socker samman. Tillsätt saffransmeten till äggsmeten och rör samman. Vänd slutligen i vetemjöl. Häll i smord 24 cm springform.

Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader mitt i ugnen.

Steg 3

Lakritskola: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Ställ på spis och låt koka till ca 118 grader. Extra kolla även med kulprovet. (Tag ett glas med lite kallt vatten, droppa ner lite av kolan i glaset, om det går att rulla till en lös boll så är kolan klar.) Häll över den avsvalnade kladdkakan. Låt stelna, helst över natten i kyl.