Fri frakt över 250 kr!
salmiakskal_hallonmousse.PNG

Salmiakskål med Hallonmousse

En mumsig påskdessert med lakritsskorpor, Bingo lakritskola och färska jordgubbar. Ett perfekt avslut på Påskmiddagen.

Ingredienser

2 st Vitchokladblock
Ballonger
4 dl hallon
4 msk honung
3 dl grädde
1 st äggvita
1 påse Supersalta plattor hallon

Så här gör du

Steg 1

Smält chokladen över vattenbad. Blås upp ballongerna till valfri storlek. Doppa botten av ballongerna i chokladen två gånger. Se till att få ett bra lager av choklad på varje ballongbotten. Sätt dom på ett bakplåtspapper och luta ballongen mot vägg om det behövs. Låt stelna.

Steg 2

Börja med att mixa hallonen till en pure. Vispa grädden fluffig i en annanskål och äggvitan till vitt skum i ytterligare i en ny skål. Vänd ner hallonpuren och honung i grädden. Vänd slutligen ner äggvitevispet i hallongrädden. Låt ligga i kyl ca 1 h.

Pys ut luft ur ballongerna genom att klippa i knuten och dra ut knuten.

Steg 3

Krossa karamellerna i en mortel. Spritsa eller klicka i hallonmoussen i chokladskålarna. Strö över karamellkrosset och strö över några hallon och jordgubbar. Njut!