Fri frakt över 200 kr!
blondie_lakritsroten_1.png

Vitchokladbrownie med lakritskulor och hallon

Föreställ dig en krämig, saftig brownie. Fortfarande lite varm där aromerna av choklad och smör fyller hela din kropp av glädje. Byt nu ut den mörka choklad mot krämigt vit choklad samt tillsätt hallon, vars syra bryter igenom sötman. Pricken över i:et blir när tungan då och då stöter på små kulor av chokladdoppad lakritskola. 1+1=2 eller hallon + Lakrits = kärlek!

Ingredienser

200 g Smör
150 g Vit choklad
3 st Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
60 g Lottokúlur
125 g Färska hallon
Ca 1 msk Florsocker

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret, det vill säga, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt.

Steg 2

Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet. Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Vänd ner lakritskulorna och hallonen försiktigt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x25 cm.

Steg 3

Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker och garnera med hallon vid servering.