Fri frakt över 250 kr!
image3.JPG

Lakrits och hallonpaj med rabarber

Smarrig lakrits- och hallonpaj med rabarber serveras gärna med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Pajskal:
60g Florsocker
180g Vetemjöl
120g Smör
1st Ägg
Fyllning:
100g Frysta hallon
100g Rabarber
250g Lakritshallonkulor
1 1/2 msk Maizena
1 dl Socker

Så här gör du

Steg 1

Nyp ihop florsocker, vetemjöl och smör till en smuldeg. Knäck i ägget och knåda samman lätt till en deg. Spara en liten del av pajdegen för att använda ovanpå fyllningen. Tryck ut resten av degen i en pajform. Ställ kallt i kyl ca 40 min.

Steg 2

Blanda allt till fyllningen i en bunke. Se till att maizenan blir jämt fördelad.

Steg 3

Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajskalet i 10 min. Ta ut pajformen och häll i fyllningen. Forma resterande pajdeg och lägg ovanpå fyllningen. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 25 min.

Steg 4

Servera med en kula vaniljglass för att matcha den karamelliserade vita chokladen, rabarbern och den söta lakritsen.