Ett enkelt med grymt gott sillrecept med klassiska smaker som fänkål och citron som bryts av med lakrits. Den färdiga sillen håller ca en vecka i kylskåp så länge den inte får stå framme för länge – ett tips är att lämna den stora byttan i kylen och endast ställa fram en mindre mängd sill på julbordet.
Receptet kommer från Haupt Lakrits, tillverkare av svensk premiumlakrits.
Ingredienser
| 1 burk (420 g) | Inläggningssill |
| 1 dl | Ättika (12 %) |
| 2 dl | Socker |
| 3 dl | Vatten |
| 1,5 tsk | Lakritspulver från Kalabrien |
| 2 st | Lagerblad |
| 10 st | Kryddpepparkorn |
| 1 tsk | Anisfrön |
| 1/2 st | Fänkål (gärna med dillen kvar) |
| 1 st | Liten rödlök |
| 1 st | Liten morot |
| 1 st | rivet skal från citron |