Lakritspulver, Lakritsgranulat, Saltlakritspulver & Salmiaksalt!

Hos oss på Lakritsroten kan du handla lakrits i alla former. Här ger vi tips om olika sorters lakritspulver, mycket användbara och populära som kan kombineras precis som du önskar. Pudra frukosten, mellanmålet, desserten eller middagen, endast fantasin sätter gränser! På Lakritsroten.se hittar du massor av spännande recept för alla tillfällen när du vill bjuda på något extra eller lyxa till det för dig själv. Under kategorin i menyn Matlagning & Bakning ser du hela vårt sortiment på alla pulver. Lakrits kan man aldrig få för mycket av, eller hur? Pudra dina popcorn eller laga en smarrig kladdkaka med lakrits!

SALMIAKSALT: Salmiaksalt, ammoniumklorid (NH4Cl), skiljer sig från vårt vanliga matsalt natriumklorid. Salmiaksaltet påminner om matsaltet men är mer finkornigt och har en annan karaktär av sälta. Lakrits i sin ursprungliga form saknar sälta men adderas salmiaksalt då har vi saltlakrits. Lakrits + salmiaksalt = saltlakrits. Hur använder du salmiaksalt? Skapa ditt eget saltlakritspulver (lakritspulver + salmiaksalt) så salt som bara du vill. Pudra dina lakritsbitar för mer sälta. Perfekt för desserter och bakverk.

LAKRITSPULVER: Lakritspulver är en ren naturprodukt som utvinns ur torkad lakritsrot. De torkade rötterna pulveriseras och kokas i flera omgångar tills man får en reduktion, en seg rödbrun massa. När massan sedan torkats och kommer i kontakt med syre blir den svart och hård. Därefter pulveriseras den hårda massan till fint pulver, det vi kallar lakritspulver. Förutom smaksättning i konfektyr fungerar Lakritspulver som en fantastisk krydda och kan användas både i matlagning och bakning. Lakritsroten erbjuder ett brett sortiment av lakritspulver från flera olika varumärken som Haupt, Lakritsfabriken och Lakritsrotens egna varumärke.

SALTLAKRITSPULVER: Saltlakritspulver är en blandning av lakritspulver och salmiaksalt. En älskad produkt som kan ätas som den är (påminner om klassikern Hockeypulver). Användningsområdena är många, en krydda och smaksättare som passar perfekt i desserter, bakverk eller t ex i drinkar.

LAKRITSGRANULAT: Granulat är krossad rålakrits, grovkornigare än det finmalda lakritspulvret. Lite som ett strössel kan man säga. Perfekt topping på glassen eller gröten. Baka och laga mat med lakritsgranulat ger ett krispigt resultat med intensiva lakritstoner. Som medlem i lakritsklubben får du alltid 10% på Lakritsrotens egna granulat. Handla lakrits här eller i våra butiker och få mer tips av våra lakritsexperter.

  • Lakritsroten Granulat – Krispigt granulat av finaste kvalité från vårt egna varumärke Lakritsroten.

Du kan handla på Lakritsroten.se eller i våra butiker! /Team Lakritsroten