Fantastisk tårta med lakrits, lakritsmarinerade hallon och italiensk maräng. Toppas med sommarens härliga jordgubbar.
Ingredienser
| Lakritsmarinerade hallon: | |
| 200 g | Hallon |
| 3 tsk | Lakritsrotens lakritspulver |
| Kaka: | |
| 100g | Smör |
| 1 dl | Mjölk |
| 1 dl | Grädde |
| 1 tsk | Vaniljsocker |
| 2 st | Ägg |
| 2 tsk | Kardemumma |
| 3 dl | Skrädmjöl (eller vanligt mjöl) |
| 2 tsk | Bakpulver |
| 1 nypa | Salt |
| 4 st | äggvitor |
| 2 dl | Socker |
| 1 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
| Lakritssirap: | |
| 1 dl | Vatten |
| 1 dl | Sirap |
| 1 msk | Lakritsrotens lakritsgranulat |