Äppellakrits Cheesecake

Cheesecake med lakrits och säsongens härliga äpplen. En riktigt mumsig dessert att unna sig i vintermörkret.

Innehållsförteckning

  • Botten:
  • 200 g lakritsskorpor
  • 50 g smält smör
  • Smul:
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk lakritspulver (Lägg i varukorgen)
  • 1/2 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • 60 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g cremecheese
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk mjöl
  • 0.5 dl grädde
  • 3 st ägg
  • 3 st äpplen
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Tillbehör:
  • Pärlans saltlakritssås (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Mixa skorporna i mixer. Smält smöret och mixa tillsammans. Tryck ut i botten på en springform. Grädda i 175 grader i 15 min. Låt svalna.

  2. Steg 2

    Smula samman alla ingredienser till smultoppingen.

  3. Steg 3

    Vispa creme cheesen med sockret. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och grädde. Vänd slutligen ner ett ägg i taget. Häll blandningen över det kalla skalet.

  4. Steg 4

    Skala och kärna ut äpplena. Vänd i socker och kanel. Fördela över creme cheese blandningen. Smula slutligen över smulet.
    Grädda i 160 grader i ca 45 min. Efter 45 min stäng av ugnen och låt stå i ytterligare 20 min.

  5. Steg 5

    Låt stelna i minst 6 h eller över natten. Avnjut med pärlans saltlakritskolasås.

FÖLJ OSS