Cheesecake med lakrits och säsongens syrlig äpplen. En riktigt mumsig dessert att unna sig.
Serveringstips! Avnjut med saltlakritskolasås från Pärlans Konfektyr.
Ingredienser
Botten: | |
200 g | Lakritsskorpor |
50 g | Smält smör |
Smul: | |
1 dl | Havregryn |
0.5 dl | Vetemjöl |
1 msk | Lakritsrotens lakritspulver |
1/2 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
60 g | Smör |
Fyllning: | |
500 g | Cream cheese, ex philadelphiaost |
2 dl | Strösocker |
1 msk | Vaniljsocker |
2 msk | vetemjöl |
0.5 dl | Grädde |
3 st | Ägg |
3 st | Äpplen |
0.5 dl | Strösocker |
1 msk | Kanel |
Tillbehör: | |
Ca 1 msk | Pärlans saltlakritssås |