CHEESECAKE med lakrits

Cheesecake med lakrits

Frozen cheesecake med lakrits är inte bara en smaksensation – det är även en stilren efterrättsfavorit som faller de flesta i smaken och som kan förberedas i god tid! Det krämiga täcket av cheesecake mot en krispig botten av kexsmul är en väl beprövad kombination, men den subtila lakritssmaken kommer att ta ditt bakverk till nästa nivå. Tårtan i sin enkelhet är dessutom en blank canvas för den kreativa och bara fantasin sätter gränser för dekorationen. I detta recept har vi hållit det enkelt och elegant med några dragerade choklad och lakritskulor på toppen.

Ingredienser

Botten
300 g Digestivekex
100 g Smör
4 msk Lakritsfabriken Sirap Sweet
Fyllning
3 st Ägg
400 g Philadelphia Original
1,5 dl Strösocker
2 msk Lakritsfabriken Sirap Salty
1 krm Äkta vaniljpulver
2 dl Vispgrädde
Dekoration
1 påse Lakritsroten Djupúr
1 påse Lakritsroten Fjällfika