Frozen cheesecake med lakrits är inte bara en smaksensation – det är även en stilren efterrättsfavorit som faller de flesta i smaken och som kan förberedas i god tid! Det krämiga täcket av cheesecake mot en krispig botten av kexsmul är en väl beprövad kombination, men den subtila lakritssmaken kommer att ta ditt bakverk till nästa nivå. Tårtan i sin enkelhet är dessutom en blank canvas för den kreativa och bara fantasin sätter gränser för dekorationen. I detta recept har vi hållit det enkelt och elegant med några dragerade choklad och lakritskulor på toppen.
Ingredienser
Botten | |
300 g | Digestivekex |
100 g | Smör |
4 msk | Lakritsfabriken Sirap Sweet |
Fyllning | |
3 st | Ägg |
400 g | Philadelphia Original |
1,5 dl | Strösocker |
2 msk | Lakritsfabriken Sirap Salty |
1 krm | Äkta vaniljpulver |
2 dl | Vispgrädde |
Dekoration | |
1 påse | Lakritsroten Djupúr |
1 påse | Lakritsroten Fjällfika |