Citron och lakritskaka

En mjuk smörig sockerkaka fylld med smak och doft av citron, förseglad med en len glasyr med smak av citron och lakrits i harmoni till sockerkakan.

Innehållsförteckning

  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 citron, skalet
  • smör och mjöl till formen
  • 1 dl grädde
  • 200 g Malmö Chokladfabrik Citron & Lakrits (Lägg till i varukorg)

SÅ HÄR GÖR DU

  1. STEG

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Vispa ägg och socker riktigt fluffigt ca 5 min.
    Smör smör och häll i mjölk. Låt svalna.
    Sikta i de torra ingredienserna i äggvisspet.
    Vänd ihop tillsammans med smörblandningen.
    Häll i smord och mjölad form.
    Grädda direkt i ca 30 min. Prova med sticka. Låt kakan svalna
    Koka upp grädden. Tag av från plattan och bryt ner chokladen. Rör ihop till en jämn ganace. Låt stelna något och häll sedan över sockerkakan.