Citron och lakritsmuffins med citronmascarponefrosting

Fantastiskt goda lakritsmuffins med citron och frosting! Receptet är framtaget av Lakritsroten.

Innehållsförteckning

  • Muffins:
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält smör
  • Pressad juice och rivet skal av 11/2 citron
  • 1 ½ Sweet liquorice syrup (Lägg i varukorg)
  • 2 ½ -3tsk Lakritsroten strössel (Lägg i varukorgen)
  • Citronmascarponefrosting:
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ½ -2 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • Lakritsroten strössel (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Muffins:

    Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en plåt med muffinsformar. Vispa ägg och sockret poröst i ca 5-10 minuter. Blanda ihop de torra ingredienserna tillsammans med det rivna citronskalet och tillsätt lite i taget i ägg och sockermixen. Smält smöret och låt svalna lite. Blanda i lakritssirapen i smeten.

    Rör sedan i smöret och citronsaften i smeten. Blanda tillsist i strösslet och rör om. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och låt muffinsen svalna på galler.

  2. Steg 2

    Citronmascarponefrosting:

    Blanda mascarponeosten och florsockret till en slät smet. Blanda i 1 dl grädde i smeten och vispa upp. Vispa övriga grädden hårt och blanda ner i mascarponeblandningen. Ställ i kylen i ca 30 min. Spritsa ut frostingen på muffinsarna och strössla på lite av Lakritsrotens strössel och njut. Det går alldeles utmärkt att frysa muffinsen med frostingen på om du skulle få några över, plocka bara bort strösslet och strössla på nytt nästa gång du ska servera dem.

FÖLJ OSS