Halloween Cupcake med Lakrits

Chokladmuffins med hallonskallefrosting – perfekt till alla på halloweenfesten eller till alla godisjagande barn.

Innehållsförteckning

  • Chokladmuffins:
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad
  • Hallonskallefrosting:
  • 100 g hallonlakrits skallar (Lägg i varukorgen)
  • 3 dl grädde + 2 dl grädde

Så här gör du?

  1. Steg 1

    Klipp hallonlakritsskallarna mitt i tu så du får en skål med den röda delen och en skål med den svarta delen. Häll den röda delen i en kastrull tillsammans med 1,5 dl grädde. Värm tills godiset har smält. OBS grädde får aldrig börja koka. Plasta in och ställ kallt. Gör likadant med den svarta delen.

    Låt stå kallt över natten.

    Vispa upp var del för sig med 1 dl grädde vardera. Häll i varsin spritspåse.

    Planera båda de fyllda spritsppsarna i en spritspåse med tyll.

  2. Steg 2

    Chokladmuffins:

    Vispa ärr och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Vänd ner alla torra ingredienserna i äggvispet. Smält chokladen över vattenbad och rör ner även den i smeten. Häll upp i minimuffinsformar. Formarna ska fyllas ca 3/4. Grädda på 175 grader i 12 min. Låt svalna.

    Spritsa frostig en på dina minimuffins.