Kladdkaka med lakritskola och flingsalt

Kan det bli godare – kladdkaka med lakrits. Enkelt och supergott! Receptet är framtaget av Haupt Lakrits, en svensk tillverkare med inriktning på lakrits med hög kvalité.

Innehållsförteckning

  • Kladdkakan:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk Haupt Lakritspulver från Asien (Lägg i varukorgen)
  • Lakritskola:
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk Haupt Lakritspulver från Asien (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Klä en springform med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader.

  2. Steg 2

    Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält den i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget.

  3. Steg 3

    Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om.

  4. Steg 4

    Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen.

  5. Steg 5

    Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.

FÖLJ OSS