Lakrits och hallonpaj med rabarber

Nu är sommaren här! Vad sägs om en rabarberpaj med hallon och lakritshallonkulor.

Innehållsförteckning

  • 60 g florsocker
  • 180 g vetemjöl
  • 120 g smör
  • 1 ägg
  • 100 g frysta hallon
  • 100 g rabarber
  • 250 g lakritshallonkulor (lägg i varukorgen)
  • 1 1/2 msk maizena
  • 1 dl socker

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Nyp ihop florsocker, vetemjöl och smör till en smuldeg. Knäck i ägget och knåda samman lätt till en deg. Spara en liten del av pajdegen för att använda ovanpå fyllningen. Tryck ut resten av degen i en pajform. Ställ kallt i kyl ca 40 min.
  2. Steg 2

    Blanda allt till fyllningen i en bunke. Se till att maizenan blir jämt fördelad. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajskalet i 10 min. Ta ut pajformen och häll i fyllningen. Forma resterande pajdeg och lägg ovanpå fyllningen. 
    Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 25 min.
  3. Steg 3

    Servera med en kula vaniljglass. Passar utmärkt till den karamelliserade vita chokladen, rabarbern och den söta lakritsen.