Lakritsbrownie med Fläderpannacotta och Italiensk Maräng

En Lakritsbrownie som är skapad av Lilla Finbageriet i Borås! Garanterad succé. Lilla Finbageriet hittar ni på Instagram här

Innehållsförteckning

  • LAKRITSBROWNIE
  • 175 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-2,5 msk lakritspulver (Handla)
  • 1,5 krm salt
  • Smör till formen
  • --
  • FLÄDERPANNACOTTA
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5-2 dl koncentrerad flädersaft
  • ev. saft från 1 lime
  • --
  • ITALIENSK MARÄNG
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 90 g äggvita

Såhär gör du

  1. LAKRITSBROWNIE

    • Sätt ugnen på 175°C
    • Lägg bakplåtspapper i en rektangulär form, ca 20×30 cm.
    • Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar. Dra av kastrullen från värmen och lägg i chokladen under omrörning, tills chokladen är helt smält.
    • Häll sockret i omgångar i smörblandningen och rör runt.
    • Tillsätt ett ägg i taget och rör runt tills smeten är jämnt fördelad.
    • Blanda tillsist de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
    • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter.
    • Låt kakan svalna.
  2. FLÄDERPANNACOTTA

    • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca. 5 minuter.
    • Koka under tiden upp grädden i en kastrull.
    • Ta av kastrullen från värmen.
    • Krama ur gelatinbladen och tillsätt i den varma grädden. Rör tills gelatinbladen smält.
    • Blanda tillsist ner flädersaften och ev saft från 1 lime.
    • Låt stå inplastad i kyl i minst 3 timmar eller över natten. Ta sedan ut pannacottan och vispa upp den med elvisp.
    • Dekorera genom att spritsa mönster på dina brownies, eller stryk på pannacottan på kakan.
  3. ITALIENSK MARÄNG

    • Koka upp sockret med vattnet till 121 grader. Börja vispa äggvitan i en rostfri bunke (som är helt ren!) när sockerlagen är cirka 110 grader.
    • Låt äggvitan gå på den lägsta växeln medan du häller ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle.
    • Vispa snabbt i några minuter och låt den sedan gå på låg växel tills dess att marängen blir kall.
    • Färdig att spritsa på brownie! Bränn av marängen med gasbrännare eller i ugn på 225 grader i ca 3-4 minuter.