Sök Stäng

4 för 3 på alla cellofanpåsar

Lakritskolapaj

En härligt somrig paj! Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 5 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Nyp ihop pajdegen ordentligt. Lägg i kyl ca 20 min. Kavla ut degen och klä en pajform. Sätt skalet i frysen ca 1 h.
  3. Steg 2

  4. Placera ett bakplåtspapper i pajskalet och häll i torkade ärtor. Tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 10 min. Tag ut och lyft ur ärtorna. Grädda ytterligare 10 min.
  5. Steg 3

  6. Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka till 120 grader. Låt svalna något. Häll kolan i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl några timmar.
  7. Steg 4

  8. Dekorera med hallon och jordgubbar.