Lakritskolapaj

Den söta lakritskolan med en hint av salt gifter sig underbart gott med de syrliga hallonen och det salta mördegsskalet.

Innehållsförteckning

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 5 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 msk lakritspulver (Lägg till i varukorg)
  • 1 nypa flingsalt

SÅ HÄR GÖR DU

  1. STEG

    Nyp ihop pajdegen ordentligt. Lägg i kyl ca 20 min. Kavla ut degen och klä en pajform. Sätt skalet i frysen ca 1 h.
    Placera ett bakplåtspapper i pajskalet och häll i torkade ärtor. Tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 10 min. Tag ut och lyft ur ärtorna. Grädda ytterligare 10 min.
    Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka till 120 grader. Låt svalna något.
    Häll kolan i det avsvalnade pajskalet. Ställ i kyl några timmar.
    Dekorera med hallon och jordgubbar.