Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Lakritspizza

Smarrig pizza med lakritsgranulat. Enkel att laga och perfekt att bjuda på till vänner.

Ingredienser

  • Pizzapålägg:
  • Salami
  • Champinjoner
  • Färska fikon
  • Mozzarella
  • Ruccola
  • Lakritsgranulat
  • Pizzadeg:
  • 500 g vatten
  • 50 g jäst
  • 750 g vetemjöl
  • 20 g salt
  • Tomatsås:
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • Salt och Peppar

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Pizzadeg: Blanda samman alla ingredienser till pizzabotten och kör i köksmaskin på låg hastighet ca 5 min. Öka hastigheten och knåda degen ytterligare 5 min. Dela degen till sex stycken bitar på mjölad bänk. Olja in varje bit och lägg på plåt. Låt jäsa ca 3 h i rumstemperatur.
  3. Steg 2

  4. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra på låg temperatur ca 30 min.
  5. Steg 3

  6. Platta ut degarna till tunna plattor. Lägg på bakplåtspappers försedd plåt. Bred ut ca 3 matskedar tomatsås på plattan. Placera ut salami, champinjoner, skivade fikon, skivad mozzarella och klicka ut ricotta. På varje ricottaklick strör du ut ungefär en nypa lakritsgranulat. Avsluta med att ringla några droppar flytande honung över lakritsgranulatet. Grädda pizzorna i ca 7-8 min. Kanterna ska bli lagom gyllenbruna. Strö ruccola över de färdiggräddade pizzorna innan servering.
  7. Steg 4

  8. Strö ruccola över de färdiggräddade pizzorna innan servering.