Lakritspudrade Fläderpannkakor

Smaskiga lakritspudrade fläderpannkakor stekta i rikligt med smör och serverade med nyplockade jordgubbar! Perfekt för frukost, lunch eller som tilltugg nu under sommaren!

Innehållsförteckning

  • 5 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Smör till stekning
  • 15 klasar fläderblommor
  • Lakritspulver (Handla)

Tillvägagångsätt

  1. Fläderpannkakor

    Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken. Vispa sedan ut med övriga ingredienser och resten av mjölken. Låt stå 30 min.
    Värm upp stekpannan och klicka i rejält med smör. Doppa fläderklarnarna i rikligt med pannkakssmet och lägg i pannan. Vänd när botten har fått fin gyllene färg. Stek ordentligt på båda sidorna. Annars kan det bli degigt.
    Pudra nu fläderpannakorna med lakritspulver.
    Njut med jordgubbar och ett glas flädersaft.