Underbar liten mazarinpaj med lakrits och blåbär. En fräsch dessert som avslutning på en härlig middag. Receptet är framtaget av Sofie Andersson, Sofiket för Lakritsroten.
Ingredienser
| Pajdeg: | |
| 125 g | Osaltat smör |
| 3 dl | Vetemjöl |
| 1 msk | Mjölk |
| 1 msk | Socker |
| 1 krm | Salt |
| 1 msk | Lakritsfabriken Sirap Sweet |
| Mazarinfyllning: | |
| 50 g | Rumsvarmt smör |
| 1 dl | Strösocker |
| 1 tsk | Vaniljsocker |
| 200 g | Mandelmassa |
| 2 st | Ägg |
| 1 msk | Vetemjöl |
| 3 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
| Glasyr: | |
| 1 ½ msk | Vatten |
| 2 dl | Florsocker |
| Garnering: | |
| Blåbär | |
| Lakritspulver |