Underbar liten mazarinpaj med lakrits och blåbär. En fräsch dessert som avslutning på en härlig middag. Receptet är framtaget av Sofie Andersson, Sofiket för Lakritsroten.
Ingredienser
Pajdeg: | |
125 g | Osaltat smör |
3 dl | Vetemjöl |
1 msk | Mjölk |
1 msk | Socker |
1 krm | Salt |
1 msk | Lakritsfabriken Sirap Sweet |
Mazarinfyllning: | |
50 g | Rumsvarmt smör |
1 dl | Strösocker |
1 tsk | Vaniljsocker |
200 g | Mandelmassa |
2 st | Ägg |
1 msk | Vetemjöl |
3 tsk | Lakritsrotens lakritsgranulat |
Glasyr: | |
1 ½ msk | Vatten |
2 dl | Florsocker |
Garnering: | |
Blåbär | |
Lakritspulver |