Piptårta

Älskar du lakritspipor, då är detta något för dig. En helt egen piptårta med en smarrig hallonbotten. Hallon och lakrits en fantastisk kombination.

Innehållsförteckning

  • Piptopping:
  • 5 st pipor (Lägg i varukorgen)
  • 4 dl grädde
  • Hallonbotten:
  • 100 gram smör
  • 100 gram vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl hallon

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Lägg pipor och häll grädde i en kastrull. Sätt på svag värme (DEN FÅR INTE KOKA) låt piporna långsamt smälta ner i den varma grädden. Det kan ta ett tag så man får ha tålamod. Vakta noga så grädden aldrig börjar koka. Om den börjar koka så kommer tippningen att skära sig i slutskedet.
    När piporna smält och du har en jämn krämig smet så ställer du smeten på svalning minst 4 h gärna över natten.

  2. Steg 2

    Gör under svalning hallonbotten.

    Smält smöret. Blanda i den vita chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält och gått ihop med smöret. Vista samman ägg och socker och tillsätt sedan smörsmeten. Vänd sist ner mandelmjölet till en jämn smet.
    Häll i smord 24 cm springform.
    Strö över hallonen över kakan. (frysta hallon går lika bra som färska.) Grädda i 20 min i 175 grader mitt i ugnen.

  3. Steg 3

    När kakan svalnat helt. Tillsätt ytterligare en dl grädde till pipsmeten och blanda ordentligt. Tag nu elvispen och vispa till spritsbar konsistens. Spritsa eller bre över hallonkakan. Dekorera med ytterligare pipor.

    Njut!

FÖLJ OSS