Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Pumpasoppa

Värmande pumpasoppa med mycket larktissmak, perfekt och lite annorlunda att bjuda i vinter. Fantastisk god med fina råvaror och en hälsokick för alla snuviga.

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 st fänkål
  • 1 st selleri
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st lime
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk lakritspulver
  • Lakritskräm:
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 tsk lakritsgranulat

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Hacka lök, vitlök och fräs i lite olja i en stor kastrull. Hacka under tiden upp selleri och fänkål i grova bitar och låt fräs med löken. Skala och kärna ut pumpan och skär i centimeter stora bitar. Lägg tillsammans med de andra i grytan.
  3. Steg 2

  4. Koka upp 1 liter vatten med två buljongtärningar. Häll på lite av buljongvattnet över grönsaksblandningen. Låt gå tills pumpan är mjuk. Mixa soppan med stavmixer till en slät soppa. Tillsätt nu kokosmjölken och zest + saft ur limen. Krydda med salt, peppar, spiskummin och lakritspulver. Låt koka ihop ca 10 min.
  5. Steg 3

  6. Servera med lakritskrämen: Blanda 2 dl créme fraiche och 1 tsk lakritsgranulat. Perfekt att bjuda på en kall vinterdag!