Saffran-vit Chokladkladd med lakritskola

Saffranskladdkaka med lakritskola, kan det bli bĂ€ttre, nej det kan det inte faktiskt 😉

InnehÄllsförteckning

  • Saffrankladdkaka:
  • 100 gram smör
  • 200 gram vit choklad
  • 0,5 gram saffran
  • 3 Ă€gg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Lakritskola:
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2,5 dl grĂ€dde
  • 2 tsk lakritsgranulat (LĂ€gg i varukorgen)

SÄ hÀr gör du!

  1. Steg 1

    Saffrankladdkaka:

    SmÀlt smöret, lÀgg i den vita chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen smÀlt och gÄtt ihop med smöret. Rör ner saffranet.
    Vispa Àgg och socker samman. TillsÀtt saffransmeten till Àggsmeten och rör samman. VÀnd slutligen i vetemjöl. HÀll i smord 24 cm springform. GrÀdda i ca 15-20 mini 175 grader mitt i ugnen.

  2. Steg 2

    Lakritskola:

    Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. StÀll pÄ spis och lÄt koka till ca 118 grader. Extra kolla Àven med kulprovet. (Tag ett glas med lite kallt vatten, droppa ner lite av kolan i glaset, om det gÄr att rulla till en lös boll sÄ Àr kolan klar.)

    HÀll över den avsvalnade kladdkakan. LÄt stelna, helst över natten i kyl.