Sparris med lakritskräm

Sparris med lakritskräm och riven parmesan – perfekt till påskbuffén.

Innehållsförteckning

  • 10 st stjälkar sparris
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 2l créme friache
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lakritsgranulat (lägg i varukorgen)

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Sjud sparrisen i rikligt med saltat vatten tills de börjar bli mjuka men fortfarande krispiga. Häll av vattnet.

  2. Steg 2

    Stek sparrisen i smör och riven vitlök tills den börjar på färg.

  3. Steg 3

    Rör samman créme fraiche, parmesan, flingsalt och lakritsgranulat. Bred ut krämen på en tallrik, placera sparrisen ovanpå. Avsluta med att riva parmesan över och ringla över lite olivolja.