En härlig somrig paj med smak av lakrits! Servera och avnjut med ljuvlig lakritsglass från Djurgården.
En härlig somrig paj med smak av lakrits! Servera och avnjut med ljuvlig lakritsglass från Djurgården.
Mördeg: | |
200 g | Smör |
300 g | Mjöl |
100 g | Florsocker |
2 st | Äggulor |
1/2 tsk | Salt |
Fyllning: | |
500 g | Blåbär |
200 g | Råsocker |
1 st | Citron zest och juice |
1 tsk | Lakritsroten lakritspulver |
Topping: | |
Djurgårdens lakritsglass |
Börja med mördegen. Knåda ihop smör, socker och mjöl till ett smul. Tillsätt äggulor och knåda samman till en deg. Var noga med att inte överarbeta degen. Då blir den seg och inte knaprig som man vill ha den. Plasta och lägg i kyl 1 h. Den kommer bli mer lättarbetad.
Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram och kavla ut degen. Klä din pajform och nagga botten med en botten. Sätt in i ugnen och grädda i 15 min. Dag ut.
Vänd samman alla ingredienser till fyllningen. Häll i de gräddade pajskalet. Riv över chokladen över blåbärsfyllningen. Grädda i ytterligare 20 min.
Toppa med Djurgårdens Lakritsglass