Fri frakt över 250 kr!
Caramel_slice-900x900_1.jpg

Caramel slice med lakrits

Caramel slice med lakrits. En kakbotten fylld med en karamell- och saltlakritsfudgekräm och ett täcke av choklad toppad med lakritssirap och härligt syrliga hallon. En mumsbit som förgyller såväl fikat som dessertbordet!

Ingredienser

200 g Rumstempererat smör
1,5 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 dl Kokos
3 burkar Kondenserad mjölk (375 g var)
1 dl Ljus sirap
100 g Smör
90 g Lakritsfudge
100 g Mörk choklad
1 msk Rapsolja
Salt Lakritssirap
Frystorkade hallon

Så här gör du

Steg 1

Nyp samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i botten i en bakplåtspappersklädd form 30×40 cm. Grädda i 15 min på 175 grader. Låt svalna

Steg 2

Gör under tiden krämen. Hacka sönder fudgen i små bitar. Blanda kondenserad mjölk och sirap i en kastrull, lägg i smöret. Sätt på värmen. Rör hela tiden i botten (det bränns lätt) tills krämen tjocknar något och får gyllenbrun färg.

Steg 3

Häll över kakbotten och fördela sönderhackad lakritsfudge över krämen. Grädda i ytterligare ca 15 min. Fyllningen ska dallra lätt då du tar ut den ur ugnen men inte vara såsig. Låt svalna

Steg 4

Smält chokladen i mikrovågsugn tillsammans med oljan. Häll över kakan. Ringa över lakritssirap och dra mönster med en potatissticka. Strö över frystorkade hallon. Låt stela. Skär upp i små rutor.