Fri frakt över 250 kr!
Citronkaka med vitchokladfrosting och lakrits-strössel.jpg

Citronkaka med vitchokladfrosting och lakrits-strössel

Smarrig citronkaka med lakrits och ett täcke av vit chokladfrosting, ett härligt recept som var riktigt kul att ta fram! Perfekt att bjuda på när man vill lyxa till helgen.

Ingredienser

Citronkaka:
175 g Smör
3 dl Strösocker
2 st Ägg
1 st Citron, skal och saft
1 dl Potatismjöl
1 dl Mandelmjöl
1 ½ tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
Frosting:
100 g Vit choklad
100 g Philadelphiaost
100 g Florsocker
2 msk Grädde
Lakritsströssel:
1 st Liten spikarö citronkolastång
1 msk Florsocker
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
1 st Citron (skal)
1 msk Kokos

Så här gör du

Steg 1

Citronkaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt svalna något. Blanda ner socker, ägg och citronskal och saften. Vänd till sist ner mjölet. Det skall bara precis gå in i blandningen. Häll smeten i en form ca 22 cm. Pudra över lakritsgranulatet över smeten i formen. Grädda kakan i ca 30- 35 min

Steg 2

Frosting: Smält den vita chokladen över vattenbad (viktigt så den inte bränns). Låt svalna något genom att vända om chokladen med slev. Vispa philadelphiaosten slät och häll över chokladen. Vispa samman. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa till en slät frosting. Avsluta med att tillsätta lite grädde om frostingen är för fast.

Steg 3

Lakritsströssel: Riv citronkola med minsta hålen i rivjärnet. Lägg i en skål och smula sönder tillsammans med florsocker. Tillsätt lakritsgranulat. Riv skalet från citronen och hacka sönder till smått, smått. Tillsätt kokos och citronskalet till strösslet.

Vänd på kakan när den svalnat. Spritsa eller bred frostingen över kakan. Strössla över lakritsströsslet. Avsluta med att eventuellt dekorera med rivet citronskal.