Vad sägs om att göra dina egna lakritsägg till påskgodiset! Ett spännande och fantastiskt gott recept som är ett måste inför påsken.
Vad sägs om att göra dina egna lakritsägg till påskgodiset! Ett spännande och fantastiskt gott recept som är ett måste inför påsken.
4 st | gelatinblad |
2 st | äggvitor |
1 1/2 dl | socker |
2 msk | ljus sirap |
1/4 dl | vatten |
2 msk | lakritsgranulat |
Florsocker | |
Gula godisar | |
Choklad |
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka socker, sirap och vatten till 127 grader. När termometern står på 100 grader, börja vispa äggvitorna till ett vi skum. Krama ur vattnet ut gelatinbladen och smält ner i den varma sockermassan. Vänd snabbt ner den varma sockermassan i äggviteskumet. Fortsätt vispa på hög hastighet. Vispa tills smeten svalnat och börjar få toppar. Vänd ner lakritsgranulatet med slickepott.
Pudra florsocker över ett bakplåtspapper. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut äggformade högar på florsockret. Sätt genast fast en gul godis i varje hög. Pudra över florsocker. Låt stelna.
Smält chokladen. Doppa bottnarna på äggen i choklad. Låt stelna.
Perfekt till godisägget.