Fri frakt över 200 kr!
image2 (1).JPG

Lakritsägg

Gör dina egna ägg till påskägget och ge bort till alla lakritsälskare!

Ingredienser

4 st Gelatinblad
2 st Äggvitor
1 1/2 dl Socker
2 msk Ljus sirap
1/4 dl Vatten
2 msk Lakritsrotens lakritsgranulat
1-2 msk Florsocker
1/2 dl Gula godisar
100 g Choklad

Så här gör du

Steg 1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka socker, sirap och vatten till 127 grader. När termometern står på 100 grader, börja vispa äggvitorna till ett vi skum. Krama ur vattnet ut gelatinbladen och smält ner i den varma sockermassan. Vänd snabbt ner den varma sockermassan i äggviteskumet. Fortsätt vispa på hög hastighet. Vispa tills smeten svalnat och börjar få toppar. Vänd ner lakritsgranulatet med slickepott.

Steg 2

Pudra florsocker över ett bakplåtspapper. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut äggformade högar på florsockret. Sätt genast fast en gul godis i varje hög. Pudra över florsocker. Låt stelna.

Steg 3

Smält chokladen. Doppa bottnarna på äggen i choklad. Låt stelna.