Fri frakt över 250 kr!
Lakritsägg.JPG

Lakritsägg

Vad sägs om att göra dina egna lakritsägg till påskgodiset! Ett spännande och fantastiskt gott recept som är ett måste inför påsken.

Ingredienser

4 st gelatinblad
2 st äggvitor
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
1/4 dl vatten
2 msk lakritsgranulat
Florsocker
Gula godisar
Choklad

Så här gör du

Steg 1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka socker, sirap och vatten till 127 grader. När termometern står på 100 grader, börja vispa äggvitorna till ett vi skum. Krama ur vattnet ut gelatinbladen och smält ner i den varma sockermassan. Vänd snabbt ner den varma sockermassan i äggviteskumet. Fortsätt vispa på hög hastighet. Vispa tills smeten svalnat och börjar få toppar. Vänd ner lakritsgranulatet med slickepott.

Steg 2

Pudra florsocker över ett bakplåtspapper. Häll smeten i spritspåse och spritsa ut äggformade högar på florsockret. Sätt genast fast en gul godis i varje hög. Pudra över florsocker. Låt stelna.

Steg 3

Smält chokladen. Doppa bottnarna på äggen i choklad. Låt stelna.

Perfekt till godisägget.